Telia og Telenor 5G

Telia var enormt hurtigt ude med 4G og købte stort ind af licenser for derefter meget hurtigt, at lancere Danmarks første rigtige 4G netværk med fuld knald på hastigheden – kontra det vi kendte.

Nuvel, da de tilbøde første abonnementer, var der kun dækning i de største byer og efter ca. 6 måneder i alle de største 152 byer.

De var enormt aggressive på markedsførings fronten og brugte sætninger som ”Telia vandt 4G licensen til Danmark”, trods de bare købte en licens, helt som alle de andre mobilselskaber.

Nuvel, de brugte milliarder på opbygningen og de var faktisk langt foran de andre med et ret godt dækkende 4G netværk.

I dag er Telia gået ind i et samarbejde med Telenor om dækning i Danmark og derfor får du samme dækning ligegyldigt om du vælger Telenor eller Telia. De kalder deres samlede netværk for TT Netværk.

Telia skifter over til 5G

Telia har opkøbt licenser af telestyrelsen, så de kan sende 5G i Danmark og det eneste de mangler er jo så at opsætte nye 5G master over det hele i landet.

Det gør man ikke på en formiddag og derfor er Telia heller ikke klar med et komplet dækkende 5G netværk – med andre ord, der er ikke satset på 5G i samme omfang som der blev satset på 4G.

Man forventede at mange ville skifte almindeligt internet ud med 4G og at det ville bliver en kæmpe forretning, der overtog alt ADSL bredbånd og dermed kunne bidrage med voldsomme indtægter.

Det skete desværre bare aldrig, måske fordi det blev for dyrt, måske fordi det blev markedsført før nettet var udbygget nok til at klare trafikken.

Dækningen af Danmark

Her i marts 2024 dækker Telia de store byer med 5G, dog ikke ud i udkanten af bygrænserne, men byerne er dækket i stort set hele Danmark.

Du kan derfor godt regnemed 5G i Københavns centrum.