Hvad er 5G?

Da vi fik 3G blev det revolutionerende for den måde vi pludselig kunne bruge vores mobiltelefoner på, iphone kom med en mobiltelefon, hvor der ikke var tastatur, det var bare en stor skærm og den første smartphone var på markedet.

5G hvordanDet er ved at være mange år siden og mobiltelefonerne har udviklet sig kraftigt siden da, men det har den teknologi der bruges til at sende og modtage data med også.

3G er udviklet til en 4 generatio og nu får vi en 5G generation, der med et sætter nye standarder og fjerner mange af de udfordringer 4G har haft -og mane af de årsager til, at 4G aldring blev den ultimative trådløse teknologi for alle.

5G kommer til at ændre på måden vi bruger internettet

Det nye ved 5G teknologien er, at du kan surfe på internettet helt som, hvis du havde den hurtigste fiberlinje i jorden.
Der er med andre ord ingen begrænsninger længere kontra 4G, der var langsom til at skabe selve forbindelsen.

Med andre ord, har vi nu en teknologi, der kan give os lynhurtigt internet, bare der er dækning.

5G er ikke dækkende i hele Danmark endnu

Det er enormt dyrt og tidskrævende at monterer flere tusinde nye 5G master ud over Danmark og derfor tager det naturligvis tid før hele Danmark er dækket ind.

Du kan altid se den aktuelle dækning hos f.eks. TDC (Der dækker bedst) på deres dækningskort her.

Hvor hurtigt er 5G

Teknisk kan 5G kommer over 1.000 mbit, men i praksis skal du ikke forvente den hastighed, nuvel i begyndelsen hvor få er på 5G nettet, kan du måske få en mast hel for dig selv trække vilde hastigheder, men når alle mobiler kommer på 5G vi kapaciteten være hængeskoen.

Forvent omkring 100 – 200 mbit og måske mere i særlige områder.

Hvornår kan alle få 5G

Telenor, Telia og 3 mobil arbejder alle på at få etableret 5G netværk over hele Danmark, men det vil komme til at tage ca. 2 – 3 år (2024) før hele Danmark er inkluderet – ja og som med 4G og 3G, dele af Danmark vil nok aldrig få 5G, eller kun svagt signal (svagt signal giver lavere hastighed)